Плевнелиев: Борбата с бедността и социалното включване да бъде дългосрочната програма за развитие на

  • 08 март 2016 18:01

  • 1121
  • 6
Плевнелиев: Борбата с бедността и социалното включване да бъде дългосрочната програма за развитие на
©

Борбата с бедността, намаляването на неравенството в обществото и социалното включване трябва да бъдат във фокуса на дългосрочната програма за развитие на България до 2030 г. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на "Дондуков" 2 с ръководството на ПГ на "БСП лява България" в рамките на Месеца на политическите консултации, съобщават от прессекратариата на президента.

Държавният глава е подчертал, че всяка управленска програма и предприети реформи от българските правителства трябва да бъдат осъществени така, че да носят усещане за "прогрес и позитивно развитие за всички граждани".

По време на срещата председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е предложил да бъде проведено заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, посветено на демографската криза в България. Държавният глава е посочил, че е планирал темите на предстоящите заседания на КСНС през 2016 г. и едно от тях ще бъде посветено именно на демографските въпроси. Според председателя на БСП негативните демографски тенденции пораждат сериозен риск за социалната и икономическа ситуация в страната и призова за конкретни политики в тази насока. По думите му през първите два месеца на 2016 г. родените в България деца са с 1700 по-малко, в сравнение с началото на м.г.

Обща е била позицията, че България трябва да провежда по-активна политика за приобщаване на българските общности в чужбина чрез приемането на мерки, които да насърчат сънародниците ни зад граница да учат и работят у нас. По време на срещата представителите на БСП са изразили притеснението си от тенденцията на увеличаване на финансовите задължения на държавата, които доближават 30 на сто от БВП, както и от хода на реформите в здравеопазването, образованието и пенсионната система.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е подчертал, че борбата с корупцията не може да бъде задължение единствено на съдебната система или на специализирано звено и изисква законови промени, които да регламентират по-прецизно процеса на възлагане на обществени поръчки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1121 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.09 | 01:48

6
BORBATA PRODULJAVA VETCHE TCHETVURT VEK I.....

2016.03.09 | 01:48

5
Гробарите ще се борят с бедността до 2030-та година!? Значи, че ще вкарат бедните в гроба!

2016.03.09 | 01:48

4
от устите им мед капе , а мислите им в катран потопени

2016.03.09 | 01:47

3
"Храни куче да те лае" е казано в българската поговорка. Така са и власт имащите. Така е като ни натресоха този капитализъм уж "демократичен". Освен че ни окрадоха нищо ново под слънцето не се е случило. Всеки знае да дава само акъл. Долу НАТО и ЕС. Да живее България!

2016.03.08 | 21:37

2
Кукувиците кукат до чуждо "гнездо" - бесило !

2016.03.08 | 21:37

1
Mikov pedal koalicia s kurva boiko

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини