Спираме обществени поръчки, за да не стане беля, обясни Дончев

share

Обществото, хората искат от нас най-решителни мерки. Мерките далеч няма да стигнат със спиране на процедури там, където има нещо несигурно. За всяка от процедурите има и формални, и технически основания. Всеки един от тези сигнали се отразява, когато има основание.

Това коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев по повод редицата обществени поръчки, които бяха спрени в последните дни.

„В новия закон за обществените поръчки сме отразили целия натрупан травматичен опит от предишните години“, обясни Дончев.

„Когато има един кандидат, когато има двама, ако има възможност те да са се наговорили, тогава може да има корупция и да стане беля“, подчерта той.

Той за пореден път се обяви за електронизацията.
„Електронизацията дава много по-лесен достъп. Второто голямо предимство на електронизацията е пълната прозрачност“, категоричен бе Дончев, който обаче поясни: „До пълната електронизация ще мине дълго време“.

Не бе подмината и темата за КТБ.
„Щетата от всичко, случило се с КТБ е толкова голяма. Темата трябва да се повтаря непрекъснато. Както казва народът, да ни е обеца на ухото“, отбеляза Томислав Дончев.

Водещи новини

Още новини