Зеленогорски: Обиден съм, в РБ се случиха страшни вакханалии

Булфото (архив)
share

Божидар Лукарски изпрати SMS на Бойко Борисов, че кандидатурата на Реформаторския блок за министър на образованието е Меглена Кунева. Гроздан Караджов е колега, но никога не може да бъде моя морална икона.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. Вакханалиите, които се случват напоследък, имат за цел да свалят правителството. Тези атаки са срещу РБ, срещу Меглена Кунева персонално. Аз не мога да разбера поведението на някои хора от РБ. Не можеш да изчезнеш от политическата сцена за 10-15 години и после да се появиш като нов. Очевидно е, че неизбирането на г-жа Кунева щеше да доведе до политическа криза. Това беше целта на всички атаки срещу РБ и нея. Реално се атакуваше и Бойко Борисов. За съжаление някои колеги от РБ също участваха в тези атаки. Не знам дали волно или неволно. Другите партии, които подкрепят управлението, също ме изненадаха. Колегите от АБВ открито не харесват Меглена Кунева, главно заради антикорупционната й политика. Моята дъщеря е на 23 години и няма хотел, намекна Зеленогорски.

В момента има пошъл и гнусен сценарий срещу управляващото мнозинство. Аз много обиден. Създадохме нещо, което върви упсешно. Опитваме се да прецизираме коалиционното споразумение, за да дадем шанс реформите в България да се случат. И изведнъж трябва участваме в някакви мръсни сценарии за свалянето на правителството. Ние възприемаме участието във властта като отговорност, други го възприемат като плячка, завърши той.

Водещи новини

Още новини