Менда Стоянова изненадана от позицията на ПФ и АБВ при избора на Кунева (видео)

  • 04 февруари 2016 08:26

  • 2381
  • 9
Менда Стоянова изненадана от позицията на ПФ и АБВ при избора на Кунева (видео)
©

Смяната на министри не е трагедия, това е нормална практика в много страни по света. В България сме по-консервативни и всяка смяна на министри се коментира много драматично. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова по повод вчерашния драматичен избор на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието.

Не смятам, че вчерашното гласуване означава криза в управлението. Бях изненадана от позицията, която заеха Патриотичният фронт и АБВ като партньори в управляващото мнозинство. За такъв тип вот не може да надделяват тяснопартийни сметки. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е кандидатурата на Реформаторския блок. Не бива да забравяме, че ГЕРБ има коалиционно споразумение с Реформаторския блок, а Патриотичният фронт и АБВ имат споразумение за подкрепа на политики на кабинета. Струва ми се неестествено при това положение кандидатурата да не бъде подкрепена, коментира Стоянова.

Вчерашното гласуване показа още един път, че единственият стабилизиращ фактор в момента е ГЕРБ, подчерта тя.

Менда Стоянова каза, че очакванията й са, че Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще положи всички възможни усилия да стартира реформата в професионалното образование и да довърши още 1-2 закона в сектора, които в момента се подготвят.

Тя определи бившия образователен министър проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент като изключително умен и еродиран човек. Проблемът му беше, че нямаше достатъчно административен опит, за да овладее административната машина, която в определен момент заживява свой собствен живот, посочи Стоянова. По думите й, приемствеността в образователното министерство би могла да се осъществи именно чрез новата позиция на проф. Танев като съветник на премиера.

Ако се налагат промени в кабинета, трябва да се правят. Министър-председателят единствен може да прецени в кой ресор и кога да се правят. Не бива да забравяме и че управлението е коалиционно. А сега част от Реформаторския блок клати кабинета, клати стабилността. Това още веднъж доказва, че ГЕРБ е единствената системна партия, която загърбва собствените си тяснопартийни интереси, подчерта Менда Стоянова.

Ние сме готови за избори още утре, но избори в момента не трябват на никого – нито на държавата, нито на бизнеса, нито на хората. Още веднъж искам да призова нашите партньори да се стегнат, да преодолеят вътрешнопартийните си проблеми и апетити, заяви депутатът от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2381 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.04.11 | 19:23

9
ТАЗИ НЕ ЗАВЛЕЧЕ ЛИ ОБЩИНА ПЛОВДИВ С ПАРИ И Я СЪДЕХА?
гошо

2016.04.11 | 19:22

8
Що за политици са това? За мен това е най крадливата част от народа! Това е помията на народа! Със тоягата е малко, трябва един стадион, както направи Пиночет

2016.02.08 | 10:55

7
АРТИСТКА

2016.02.08 | 10:55

6
Тая е свикнала всички да се одупват на ГРОБ ! Е,от време им идва и "мъжкото " и тогава "изненадват "!

2016.02.08 | 10:55

5
ерУдиран!

2016.02.08 | 10:54

4
Що се изненадва на хората им писна от извращения а може би Делян Пеевски да бяхте сложили за министър на образованието !

2016.02.08 | 10:54

3
Корумпирана пача

2016.02.08 | 10:54

2
ИЗНЕНАДАТА СИ Е НЕИН ПРОБЛЕМ. ГЕРБ СГРЕШИ СЕРИОЗНО.

2016.02.08 | 10:53

1
ГЕРБ ОТИВА ПРИ БСП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини