Цветан Цветанов: Намалете бюджета на МВР и РПУ – та ще спрат работа (видео)

share

Ако бюджетът бъде намален със 100 млн. лв няма да правим никакви разходи, местните полицейски управления ще затворят. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ 7 министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Така той коментира предложението на лидера на РЗС Яне Янев след среща с финансовия министър Симеон Дянков бюджетът на силовото ведомство да бъде орязан с 10%. Ние взехме много тежко решение свързано със забраната на дарения от физически лица. Сега само ЕС и държавните структури може да даряват, припомни вътрешният министър.

Яне Янев и Алексей Петров съм ги възприемал като едно. Българските граждани са тези, които назначават и уволняват. Яне Янев е креслив политик, който изтърсва някакво позициониране. Не искам да го коментирам, защото ми е толкова натоварено със задачите пред държавата.

Имаше много спекулации по отношение на бюджета на МВР, особено БСП, които в предизборните си клипове си обвиняваха, че е най-големия бюджет, а парите са едно към три спрямо здравеопазването, подчерта Цветанов. Следващата година МВР ще има най-малко пари в сравнение с последните години.

Не сме обсъждали дали е трябвало да подам оставка при лоши резултати от изборите. Никога не съм възприемал подаръка от Бойко Борисов като привилегия, а е една закачка. Аз казах, че ГЕРБ ще избере президент през есента на 2009 г. Така Цветан Цветанов отговори на въпроса счита ли се обиден, че Бойко Борисов му е подарил часовник за 100 лв. В нощта на победата на Росен Плевнелиев премиерът се раздели с още един часовник заради загубата на бас.


 

Водещи новини

Още новини