Дават на ДАНС 5 млн. лв. от бюджета на МВР

  • 25 ноември 2011 11:32

  • 1421
  • 2
Дават на ДАНС 5 млн. лв. от бюджета на МВР
©

Бюджетът на ДАНС за догодина да бъде орязан само с 5 млн. лв., а не с 10 млн. лв., както бе прието на първо четене, иска комисията за контрол на агенцията в парламента.

Депутатите отхвърлиха проектобюджета на спецслужбата и преди окончателното му приемане настояват за корекции. Според тях допълнителните 5 млн. лв. трябва да бъдат извадени от бюджета на МВР и да бъдат дадени на ДАНС. Впоследствие избраникът от ГЕРБ в комисията Иван Петров предлага друг вариант - орязването на парите на службата да е с около 7 млн. лв., а другите до 3 млн. лв. да се вземат от правителствения резерв. “Не бива да се противопоставят ДАНС и МВР”, мотивира се той.

Парламентарната комисия настоява още да отпадне орязването на обезщетенията за напускащи агенти. Досега те са равни на 20 брутни заплати, а с промените служителите ще взимат 75% от 15 брутни заплати. Заради орязания бюджет и възнаграждения в проекта за догодина, само за 2 седмици в ДАНС има масова вълна от желаещи да напуснат. До сряда броят на рапортите е стигнал 180, съобщи “Труд”. Ако тези хора наистина напуснат накуп, ДАНС няма да има ресурс да плати обезщетенията за всички. Сумата била към 10 млн. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1421 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.11.25 | 12:09

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M

2011.11.25 | 15:42

2
човече ти наред ли си бе? всеки ден те ебът всички с цел наказание за спама и въпреки това продължаваш. да не би да си педал бе мама ти дееба проста?

Добави коментар

Водещи новини