Местан си призна, че се е опитал да подмени ДПС, обявиха от движението (видео)

Булфото (архив)
share

Днес някои бивши наши членове се опитват чрез подмяна, граничеща с демагогия, да се окичат със заслуга за евроатлантическата посока, която ДПС следва от повече от 25 години.

Това заяви в Кърджали един от тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ. Специалната пресконференция беше по повод отбелязването на 26-годишнината от учредяването на партията. На нея присъстваха другите двама шефове на движението - Рушен Риза и Четин Казак, както и областният председател на ДПС в Кърджали - Хасан Азис. "Предишният ни председател вчера коментира: "Аз това, аз онова, аз "прозрях" и така нататък. Четох, че той "прозрял", че мястото му не било в ДПС. Стои въпросът кога го е прозрял? Днес, когато е изключен от партията заради неговото поведение или вчера, когато все още беше председател. Сред всички тези "Аз-ове", отразени от медиите, той признава, че се опитал да подмени ДПС и то пак без дебат, без участие на легитимните ръководни органи на партията, което вие вече добре знаете, беше основен мотив за отстраняването му от длъжност и за изключването му", разкри Карадайъ.

"През последните няколко дни имахме редица срещи с наши избиратели в различни области и тези срещи ще продължават. На 12 декември взехме решение и сме в ход на провеждане на национална конференции, областни и общински конференции, както и редица общи събрания, които и в момента текат. Един извод има вече от тези срещи - нашите членове, нашият актив, нашите избиратели казват, че коректна и доблестна постъпка е да се влиза в политиката през парадния вход, тоест чрез участие на избори. Нашите избиратели казват: "Ние сме гласували за ДПС, тези, които не споделят ценностите и идеологията на ДПС, и напускат парламентарната група, да бъдат доблестни и да напуснат и Народното събрание. Ако имат достатъчно сподвижници, да съставят своя политическа партия и да се опитат да влязат в Народното събрание на база на тяхна философия и ценности. Вървим по пътя към националната конференция вървим напред още по-силни", каза още той.

"Днес партията ни имам рожден ден и имаме хубав повод. Днес е празник, на който широк кръг от наши привърженици и учредители ще бъдем заедно довечера. ДПС е непревземаема крепост. Тази крепост не може да бъде превзета, нито от вътре нито отвън", заяви пък Четин Казак.

"Общинските и областните структури в Кърджали са единни и сплотени. Няма разцепление в структурите на ДПС в нашия район. Диалогът с нашите избиратели не е нарушен и никога не е спирал, а от гледна точка на провеждането на отчетно-изборните ни конференции този диалог е увеличен", увери от своя страна Хасан Азис.
 

Водещи новини

Още новини