Местан беше махнат за цялостно творчество, обяви журналистът, разкрил драмите в ДПС

Булфото
share

Инженерът на новата партия не е Лютви Местан, а са хора с много по-фундаментално мислене и финансови ресурси. Тези хора имат възможностите да разклатят не е една партия, а цялата държава.

Това каза в предаването "Лице в лице" журналистът Илхан Андай, собственик на сайта 24rodopi.com. Трябва да стане ясно какво са си говорили Местан и Ахмет Давутоглу. Тези неща са стигнали до Ахмед Доган и той взима решението за изключването на Местан. Ако утре Местан говори на пресконференция, ще е интересно да отговори на въпроса - кой му е дал информацията, че има опасност за живота му? Българските служби или турският посланик Гьокче? Ясно е, че Местан не е махнат заради декларацията за руския изтребител. Това е само поводът. Местан е махнат за цялостно творчество. На 17 декември Доган е казал на Местан: "Две Велики сили са пред война. Останалите Велики сили няма да платят. Ще плати малка България и моя етнос. Аз няма да разреша това да се случи. Дори и да не съм жив, няма да разреша и на теб да направиш това", разкри Андай.

На хоризонта има един сблъсък и той е между Ахмед Доган и Реджеп Ердоган. Всички останали са малки играчи. На осмата конференция на ДПС, в доклада на Доган, имаше много силни нападки срещу Ердоган. Тези неща останах в страни, заради момчето с пистолета. Ердоган ще помогне на Лютви Местан за създаването на етническа партия, каквато е партията на Касим Дал. Днес сутринта това си пролича ясно. Корман Исмаилов отправи първи нападки към Ердоган. Това е така, защото Дал и Исмаилов усещат, че Ердоган се насочва към Местан, категоричен беше журналистът.

Водещи новини

Още новини