Крайно недопустимо е Борисов да се обажда на Давутоглу за ДПС, заяви проф. Иванов

share

Очевидно Доган се връща в политиката. Дали би слял формалното и неформалното лидерство в едно, това не знам. Добре е да намери обаче някой по-млад за лидер.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият шеф на отдел в Държавна сигурност проф. Димитър Иванов.

По думите му Лютви Местан е допуснал сериозни политически грешки.

Припомняме, преди дни Местан бе изключен от ДПС по настояване на почетния председател на партията Ахмед Доган. Последният не остана доволен от позицията на Местан спрямо руско-турския конфликт след свалянето на руски самолет на турска територия.

„Очаквахме евентуална смяна на Местан, поради други причини разбира се“, изтъкна проф. Иванов.

„Има достатъчно косвени белези, които говорят за определени обвързаности на Лютви Местан с турски държавни дейци“, подчерта той.

Като крайна и на моменти истерична определи пронатовската позиция на Местан проф. Иванов.

„Местан е ходил в турското посолство, това е тежък гаф“, посочи Димитър Иванов, който обаче не остави без упрек и Доган, като каза: „Ахмед Доган има и грешки. Той има доста сложен и интересен път на развитие“.

По повод твърденията, че Местан може да създаде своя партия, Иванов коментира: „Лютви Местан няма потенциал за собствен политически проект“.

Крайно недопустимо е един министър-председател да се обажда на друг министър-председател да вземе политическа позиция за трета политическа сила, посочи още проф. Иванов и по повод разговора между Бойко Борисов и премиера на Турция Ахмет Давутоглу по повод раздора в ДПС.

Според бившия в ДС е време да се създаде една неправителствена българо-турска организация, която да няма утежненията на миналото.

Водещи новини

Още новини