Изключиха Лютви Местан от ДПС, трима души поемат функциите му (обновена+видео+галерия)

Булфото
share

Буквално преди минути приключи извънредното заседание на Централния съвет на ДПС.

То се проведе в дома на почетния председател на партията Ахмед Доган в столичния кв. „Бояна”. Депутатите от движението излизат от сградата. Повечето от тях отказват коментар.

Единствен Петър Чобанов заяви, че се очаква взетите решения да бъдат обявени на пресконференция. 

"На днешното заседание присъстваха повече от 80% от членовете на Централния съвет. Лютви Местан беше освободен като председател на ДПС, председател на ЦС на партията, председател на Централно оперативно бюро и парламентарната група. Беше отстранен от състава на Централния съвет и на ЦОБ, беше изключен от състава на ДПС като член", това обяви началникът на пресцентъра на ДПС Велислава Кръстева.

"Трима души ще изпълняват задълженията на Лютви Местан до провеждането на конференцията на ДПС. Това са Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза. Почетният председател на партията Ахмед Доган изрази най-добрия мотив за това решение: "Такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България", цитира тя думите на Доган от заседанието.

"Мисля, че този довод е напълно достатъчен. Словото на Ахмед Доган, разбира се беше доста по-обширно. Имаше възможност да се дискутира, така, както винаги е било на нашите заседания. Искам да наблегна на факта, че всички решения бяха взети единодушно. Всички действия днес бяха взети съгласно устава на ДПС. От тук насетне ще се виждаме, ще разговаряме. Искам да пожелая на всички весели празници. Приключихме работата си", завърши Кръстева.

Водещи новини

Още новини