Явор Нотев: "Атака" няма да подкрепи Екатерина Захариева

share

Позицията на партия "Атака" е ясна. Имахме какво да кажем на обсъждането на конституционните промени, но не бяхме чути и не се разбра. Предложението ни за ВСС бе политическата квота да изчезне напълно. Това каза зам.-председателят на НС Явор Нотев от "Атака" в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите му квотите трябва да се попълват от професионалните сфери. "По този начин няма да се манипулира съдебната система", посочи Нотев. Вместо това начинът, по който се приеха поправките в Конституцията не водят до никакви последици", смята юристът.

На въпрос дали "Атака" ще подкрепи ГЕРБ за новия правосъден министър. "Към този момент нямаме яснота как ще гласува групата на "Атака" за кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър. Аз лично няма да я подкрепя. Днес цялата група присъства на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и затова не взехме решение", посочи Явор Нотев. Делата срещу лидера на партията са за хулиганство.

На въпрос дали данък "Уикенд", предложен от финансовото министерство, е бил приет, Явор Нотев каза: "Данък "Уикенд" не беше приет в зала. Нагласата на депутатите беше, че не е приет този текст от закона. Убеден съм, че не сме дали гласа си за налога. Утре категорично ще бъдем в зала".

Водещи новини

Още новини