Главчев: Радан Кънев и Атанас Атанасов не са си подали оставките

share

За мен е странно да се държиш опозиционно, след като си в управлението. Радан Кънев и Атанас Атанасов още не са внесли оставките си в деловодството на НС. Това каза Димитър Главчев от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Имаме коалиционно споразумение, което е подписано от петте политически субекта в състава на РБ. За нас позицията на ДСБ не е ясна. Всички останали вече обявиха, че ще продължат да подкрепят правителството. За стабилността на страната не е добро това което се случва. Трябва да сме единни, особено пи гласуването на промените в Конституцията" посочи Главчев.

"Аз не мога да намеря мотивите и ми се иска да се аргументират. Според мен ДСБ нямат логични мотиви. Единствено заради прокурорската квота не трябваше да се случи нищо останало. Всички останали промени се приеха с положителен знак".

Депутатът от ГЕРБ даде добра оценка на кандидатът за правосъден министър, който днес бе представен от премиера. "Екатерина Захариева е познато лице, тя е била два пъти вицепремиер. Аз смятам, че тя ще завърши, това което Христо Иванов започна, а именно съдебната реформа. Смятам, че колегите от ДСБ трябва да се успокоят".

Водещи новини

Още новини