Валери Симеонов: Няма вероятност от предсрочни избори

Булфото
share

Няма вероятност от предсрочни избори, коментира председателят на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от Фокус.

Според него не са налице обстоятелства, които да доведат до предсрочен вот, тъй като мнозинство ще има и без подкрепата на ДСБ за правителството.

„Кое налага според когото и да било предсрочни избори? Това, че петима души засега, доколкото знам, се обявяват като опозиция в коалицията? Много странно. Опозиция в коалицията или коалиция в опозицията – не знам какво. Това нищо не значи. И какво като се обявяват? Даже да излязат какво ще промени това? Мнозинството си го има. До момента това мнозинство не е било нито монолитно, нито е било военизирано“, коментира Симеонов и допълни, че и до момента Патриотичният фронт изразява своята позиция тогава, когато смята, че решенията на мнозинството не съответстват с програмата му. Валери Симеонов бе категоричен, че на всички трябва да е ясно, че от всяка една партия от управляващото мнозинство зависи стабилността на България.

„Този, който е готов да жертва стабилността в името на собствената си кариера, не мисля, че заслужава такова специално внимание“, отбеляза Валери Симеонов. Той допълни, че решението на Радан Кънев да излезе в опозиция в никакъв случай не е край на коалицията. Симеонов коментира и кандидатурата за нов министър на правосъдието и заяви, че той трябва да е професионалист, който да не е пряко политически ангажиран.

Водещи новини

Още новини