Митов: Никой не е повдигал въпроса за наше участие в сухопътна акция срещу ИД (обновена+видео)

gettyimages
share

Ние сме изключително доволни от посещението на британския премиер Дейвид Камерън, каза външният ни министър Даниел Митов по БНТ.

Първият дипломат на България посочи, че това е първата визита на министър-председател на Обединеното кралство от 16 години. "Не можем да си представим Европейски съюз без Великобритания", допълни гостът в студиото. "Ние сме фронтова държава, която си изпълнява добре задълженията за охраната на границите на Европейския съюз и това бе подчертано от господин Камерън", каза още Митов.

"Ние сме фронтова държава, която си изпълнява добре задълженията за охраната на границите на Европейския съюз и това бе подчертано от господин Камерън", допълни първият ни дипломат. 

"Ние сме част от коалицията срещу Ислямска държава (ИД) отдавна. Ние дадохме леко въоръжение на кюрдската милиция Пешмерга, която се бие срещу джихадистите в Сирия", посочи още Митов.

"Без сухопътна операция не може да се овладее една територия, но сухопътната операция трябва да бъде извършена от местни сили. Армията на Башар Асад и умерената опозиция, заедно с кюрдските подразделения и части на иракската армия може да победят ИД с координирани усилия", посочи още гостът в студиото. "Никой не е повдигал въпроса България да участва в сухопътна операция", каза още Митов.

Водещи новини

Още новини