Поредни скандали в НС, Цачева заплаши със съд Енчев

Булфото (архив)
share

Сериозен скандал избухна в Народното събрание.

Повод за него станаха обсъжданите четири законопроекта с предложения за промени в Закона за защита на класифицираната информация. Началото беше дадено от независимия депутат Велизар Енчев, който обвини Методи Андреев от ГЕРБ и Петър Славов от Реформаторския блок, вносителите на два от законопроектите, че отново подготвят лов на вещици. "Аз също съм бил агент и съм защитавал интересите на държавата си", заяви Енчев. Атанас Атанасов от РБ не му остана длъжен и го попита: "Какъв агент сте били вие, като нямате една вербовка". Енчев се защити и отново оправда действията си, като нападна председателят на парламента Цецка Цачева, че е била агент на ДС.

Това веднага провокира шефката на НС и тя взе думата. "Господин Енчев, правя това изявления от най-високата трибуна в държавата. Ако вие продължите с тези нападки и не извадите документи за твърденията си, има само един начин да се защитя. никога на съм бил член на ДС. Правовият ред в България гласи, че има само един начин да се защитя от подобни клевети", заплаши Цачева.

Страстите не утихнаха и в залата се чуха думи и реплики от рода на "червени боклуци", "вашите баби и дядовци станаха комунисти след 9 септември 1944 година". Цачева се опита на няколко пъти да успокои страстите, но депутатите рядко се вслушваха в нейните призиви.
 

Водещи новини

Още новини