Случи се това, което законът предвиждаше, обяви адвокатът на Сидеров (видео)

Булфото
share

Случи се това, което законът предвиждаше да се случи. Като професионален адвокат аз не виждах друг изход. Казах какво мисля за искането на главния прокурор още от самото начало.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ защитникът на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов – Явор Нотев.

Припомняме, за Сидеров и Чуколов бе предвидено задържане под стража за 72 часа по две досъдебни производства срещу тях – за изпълненията им пред софийски клекшоп и в НАТФИЗ. Те обаче бяха освободени след 12 часа, на среднощно заседание снощи.

Съдът се произнесе въз основа на констатацията, която беше ясна още от самото начало, че народните представители няма да могат да въздействат на други лица, да избягат или да се укрият. Прие се, че нови престъпления нямам как да бъдат извършени, подчерта Нотев.

Относно обвиненията, че Сидеров насилствено е отнел мобилен телефон от ръката на студентка, адвокатът бе категоричен: „Съдът прие, че не е осъществена принуда въз основа на доказателствата. Никой не сочи и никога не е твърдял, че Волен Сидеров е отнел мобилен телефон от ръката на студентката с цел да изтрие информация от него“.

Дали ще дойдат на работа двамата народни представители, които бяха освободени в ранните часове на дена, не стана ясно.

Водещи новини

Още новини