Радан Кънев излъга, той знаеше, че парите на ДСБ са в КТБ, обяви бившият ковчежник на ДСБ

share

Изговориха се много лъжи, в основата на които беше Радан Кънев. Радан Кънев категорично знаеше, че парите на ДСБ са в КТБ. Радан Кънев излъга за това, че не е знаел, че има такъв депозит.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ икономистът и бивш ковчежник в ДСБ Юлиан Войнов

Припомняме, публикуван бе пълен списък с имена и фирми с привилегирована лихва в КТБ. Сред изброените бе името на партията на Радан Кънев – ДСБ, която е имала над 1 064 964 лева на депозит в КТБ с такава лихва. Информацията противоречи на Кънев, който твърдеше, че партията му има там 48 хил. лева. Съпредседателят на Реформаторския блок твърдеше и че не знае за такъв депозит.

„Радан Кънев излезе с едно изявление във Фейсбук, че не е имал сметка в КТБ, а след това започнаха да излизат неудобни въпроси. За да се избави, той прехвърли цялата отговорност към мен“, коментира ексковчежникът.

Радан Кънев искаше да се покаже като морален стожер на обществото, обяви, че ще се бори с мафията и към мафията причисли и КТБ. Той продължи да отстоява през времето, че не е имал сметка в КТБ, продължи Юлиан Войнов.

Цялото ръководство на партията знаеше къде са парите, категоричен бе той.

От думите на Войнов стана ясно, че тази банка е била избрана, защото старият офис на ДСБ е бил на пл. „Гарибалди“ и се е избрала най-близката и удобна за тях банка.

Този депозит е направен през август 2013 година, 2 месеца, след като Радан Кънев вече беше председател на партията, уточни икономистът.

Този образ на КТБ, че е банка на мафията, започна да се създава през 2013 година.
Привилегированата лихва към онзи момент е била към 5%-5,5%. Ние тогава си спомням, че търсехме къде да поставим тези пари, поради простата причина, че тогава не получавахме държавна субсидия, продължи да разказва Юлиан Войнов.

Този депозит преди това беше в друга банка. След като изтече срокът на падежа, в тази банка лихвите бяха започнали да падат. Разликата между стария срочен депозит беше около 0,5%, допълни той.

„На 18 юни, преди затварянето на КТБ, аз бях в централата на КТБ и предупредих, че има голяма вероятност КТБ да фалира и трябва парите да бъдат изтеглени. На 20 юни, когато банката беше затворена, аз се обадих на моя колега да го питам какво е станало с парите. Той ми каза, че е говорил с Радан Кънев и той му е казал да не ги тегли, защото ще се изгуби лихвата“, заяви бившият ковчежник.

Това, по думите му, означава, че към онзи момент Радан Кънев е знаел, че такава сметка съществува и е интересно как след един месец е обявил, че не знае, че има такава сметка. „Това е абсолютно некоректно от негова страна“, категоричен бе Юлиан Войнов.

Водещи новини

Още новини