Меглена Кунева: Бюджетът не е на Горанов, а на цялата държава

Булфото (архив)
share

България иска да бъде стабилна държава. Всички хора трябва да получават достойни заплати и да се чувстват оценени. Грижата за хората не се изразява само в заплатата. Въпросът е много широк. Аз се надявам, че специално за заплащането ще се намери решение, но проблемът е много по обхватен.

Това каза пред камерите на БНТ вицепремиерът Меглена Кунева, която коментира темата за полицейските протести. Владислав Горанов изразява интересите на бюджета. Този бюджет не е негов, а е на цялата държава. Бюджетът се обсъжда в Министерски съвет и после минава през Народното събрание, където той се дебатира и вероятно няма да остане същия. Вижда се, че министър Горанов се вслушва в предложенията. Ние правим политики през бюджета. Реформираме отделни сфери. Това предстои да се говори. Ако има разговори, ще се намери решение. Работим за една държава. Тази държава трябва да е по-добра и по-сигурна, категорична беше тя.

Няма напрежение в Реформаторския блок. На изборите се представихме много успешно. В ДБГ имаме две цели. Първата е повече млади хора и втората е повече жени. Ние се надявахме на такива резултати. Плевен имаше нужда от промяна. Не искам да коментирам думите на премиера, че ни е бил подарен. Това остава в миналото. В Добрич спечели един млад човек. Мога да гарантирам, че младите хора ще имат реализация чрез ДБГ, заяви Кунева.

Водещи новини

Още новини