Ген. Кирчо Киров: Намираме се в обстановка на реална опасност за националната ни сигурност (видео)

  • 04 ноември 2015 07:42

  • 4232
  • 4
Ген. Кирчо Киров: Намираме се в обстановка на реална опасност за националната ни сигурност (видео)
© Булфото

Не може, когато един човек започва работа на едни условия, изведнъж да се променят тези условия без никой да уведоми работещите, така коментира полицейския протест бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в ефира на Нова ТВ.

Не може финансисти да правят реформи в сферата на МВР. Политиката съсипа МВР, там отдавна съжителстват милиционерство и нерегламентирани начини на действия, допълни експерт.

Не е коректно това което се случва. Не могат да се правят така промени, изведнъж и без никакво обсъждане с работещите, категоричен е ген. Кирчо Киров. Намираме се в обстановка на реална опасност за националната ни сигурност. Границата ни, външното ни разузнаване са застрашени, категоричен е той.

Общественото мнение не е доволно от тези протести, допълни Росен Йорданов Принципите, по които се управлява МВР, са слагачество и шуробаджанащина. В тази сфера ще останат мишките, качествените хора ще избягат, категоричен е той.

Нарушенията на полицаите, блокирането на София, беше осъществено по принуда, контрира ген. Киров след като водещите се нахвърлиха срещу полицейския протест, защото хората във фейсбук коментирали агресивно и не подкрепяли протеста.

Системата е разбита. Има твърде много чиновници и малко ченгета в тази система, това е много лошо. Няма разкриване на престъпления, полицаите трябва да са закрилници, за да помагат на хората, а те са сметкаджии, които искат да се пенсионират на 40 години, каза Йорданов.

Вътрешният министър трябва да е визионер, да знае какви цели преследваме, а не финансовият министър да се бърка в тази система, категорични бяха експертите.

Бойко Борисов ще отстъпи и всичко ще се разреши бързо, смятат експертите.

Последвайте канала на

4232 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хлъц

2015.11.04 | 11:42

2
Какво да се обсъжда повече ?! 20 заплати,50% повече отпуск,извънреден труд заплащане и още и още !!!
Що за хора сме българите?

2015.11.05 | 12:02

4
Наистина що за хора сме? Защо не уважаваме правото на другите да се борят за своите искания? Аз не съм била полицай. Не съм била шофьор в градски транспорт. Не съм била учител...Откъде мога да знам тогава тяхните проблеми? Няма да забравя учителската стачка - интелигентна и жизнерадостна. Няма да забравя отношението на някои манипулирани граждани,но особено на един ватман на тролей. Той беше залепил на предното стъкло голям надпис:"Аз не подкрепям учителската стачка" Няма да живеем добре, докато сме в угода на политиците, настроени един срещу дрег!
М..да

2015.11.04 | 18:25

3
Много по-безболезнено е да не дадеш на някого нови бонуси и привиолегии, отколкото да му вземеш веднъж дадени такива. Друг е въпросът, че не им ги плаща онази мафиотско-политическа клика, която уж им ги е "дала"(ама на хартия!). Също така важен е вторият въпрос. Дали досега системно е поддържан справедлив баланс в заплащането спрямо останалите бюджетни сфери ? И на каква обществена солидарност могат да разчитат ченгетата ? Нали когато гражданите се опитваха да защитят правата си, помним колко "безропотно единни" бяха хвърлените от същата тази политическа клика ченгета и жангдармеристи ? Първо - реформиране на обществените сектори, после - пари !

2015.11.04 | 11:41

1
Защо все ние, българите сме най-нещастните, като можем да бъдем най-щастливата нация на балканите? Станали сме полицейска държава. Не е редно един новопостъпил полицай да взема заплата по-висока от един опитен с дълъг стаж, но това са вътрешни неща които трябва да се изяснят, а не да занимават цялата общественост.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини