Коридорът на Русия имаше за цел да бъде отказан, той е пропаганда, обяви Паси

Булфото
share

„Наистина Западът има нужда от Русия, Западът иска да работи с Русия, Западът няма как да работи без Русия. Всичко свързано с Ислямска държава, това са въпроси, които ние искаме да решаваме заедно с Русия. Затова бе и създаден съветът НАТО-Русия. Но за какво е този коридор на Русия през България към Сирия?“.

Това коментира бившият външен министър от кабинета на Симеон Сакскобургготски – Соломон Паси, в сутрешния блок на бТВ по повод отказания от страната ни въздушен коридор на Русия, който Москва планираше за транспортиране на хуманитарна помощ до Сирия.

„Русия може да мине и през Азербайджан. Може и въобще да не минава през страни членки на НАТО. За какво е необходим този излаз трябва да зададем въпроса?“, добави Паси.

Този коридор е абсолютно безсмислен. Той има една единствена цел – да бъде отказан. Това е част от пропагандата, която се води между Русия и Запада, и сега Русия ще каже – ето, НАТО пречи на Русия да закара храна на бедните хора. Никаква логистическа стойност няма този коридор, подчерта той.

Освен това, по думите на Паси, коридорът е много заобиколен. Той показа и схема, която доказва това.
„Това е все едно да тръгнем от София за Бургас и да минем през Видин“, изтъкна бившият външен министър.

Тези самолети претендират, че ще пренасят хуманитарна помощ, но нашето правителство е преценило, че има нещо нередно, сметна за правилна реакцията ни той.

Големият въпрос за нас е този за бежанците, по думите на Соломон Паси. Европа ще се справи само ако погледне напред, смята той. Няма магическо решение, което да даде отговор за днес или за утре, на мнение е Паси.

Ние трябва да се готвим за около 10-20-30-40 000 бежанци в следващите години, прогнозира ексвъншният министър.

Трябва да работим за интегрирането на бежанците, които идват у нас и за цивилизоването на тези хора в Африка, категоричен е той.

Водещи новини

Още новини