Кунева: Не е нормално да си говорим през медиите в Реформаторския блок

share

Не е нормално да си говорим през медиите в Реформаторския блок и това не е моят избор, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

"Нека се съберем и обсъдим и тогава да представим резултат от името на 5-те партии в коалицията", каза тя.

Припомняме ви, че вчера на пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев съобщи, че заедно с БЗНС и с партия "Свобода и достойнство" са постигнали съгласие да се явят с обща листа на местните избори и поясни, че предстоят разговори със СДС и ДБГ. В отговор на заявеното Кунева и Божидар Лукарски, лидер на СДС, веднага изрази своята критика.

Кунева определи вчерашното споразумение  като "сепаратистко".

"Силно се надявам да има единна регистрация. Това ще стане днес следобед. Найден Зеленогорски успя да достигне 90% съгласие по места за единна регистрация на 5-те партии", похвали се тя.

Относно това, че Цветан Цветанов е звънял на петима кандидати на Реформаторите с цел да ги открадне, Кунева коментира, че не е запозната с въпроса и поясни, че ще попита както колегите си, така и лично Цветан Цветанов.

Меглена Кунева коментира и темата с бежанците.

"Няма страни, които да не са засегнати от бежанската вълна, каза Кунева. По думите й, нито една страна не може да се справи с този проблем сама. Тя поясни, че заради тази вълна е станало ясно колко е важен Шенген", каза вицепремиерът.

Водещи новини

Още новини