Поведението на Иванов е лековато, да сяда и да си напише оставката, призова Близнашки

share

Самата конституционна ревизия, която се предлага, не е състоятелна. Това беше един предизвестен крах.

Така бившият служебен премиер и преподавател по конституционно право проф. Георги Близнашки коментира в „Още от деня" по БНТ отхвърлените предложения за промени в Конституцията.

Припомняме, предлаганите промени в Конституцията бяха отхвърлени при първото гласуване във временната парламентарна комисия, работеща по промените в Основния закон.
За гласуваха 5 депутати - от ГЕРБ и РБ, против бяха 6, един се въздържа.

„Лековато поведение на министъра“, така Близнашки определи държанието на правосъдния министър Христо Иванов.
„Той въобще не разбра какво се случва на този дебат. Тръгна да прави едно обсъждане на съдебната система и след като получи критики, започна да дава квалификации на колеги. Моето мнение е той да не губи време, а да сяда и да си напише оставката“, категоричен бе проф. Георги Близнашки.

Съдебната власт трябва да остане извън политиката. Не може съдията от всяко равнище да сезира Конституционния съд, това е абсурдно, говори и по тази тема Близнашки.

„Съдебна реформа трябва да има, но те тръгнаха по много елементарен начин. Те решиха, че отведнъж всичките си странни идеи могат да ги внесат. Зад тази реформа стои една сбъркана политическа философия, която възражда идеите от епохата на Иван Костов. Това всички се случва чрез Радан Кънев. Самият министър сочи Радан Кънев като основоположник на реформата“, изтъкна професорът по конституционно право.

Водещи новини

Още новини