Убеден съм, че не е нужно да се повишава цената на тока, обяви В. Симеонов

Булфото
share

Лично съм убеден, че не е нужно да се повишава цената на тока. Това заяви пред „Фокус” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той обясни, че е изказал своето мнение както в разговори с председателя на КЕВР Иван Иванов, така и вчера по време на заседанието на комисията.

„Аргументирах моето разбиране, че не е необходимо да се отива към натоварване на бита и на бизнеса с повишаването на цената на тока, докато не се прекратят или използват всички резерви в намаляване на цената”, заяви Симеонов.

По думите му това би могло да се случи чрез ограничаване на злоупотребите, кражбите и неизгодните договорености в тази насока.

„Първо, трябва да се направи абсолютно всичко, което е възможно, за да се ограничи неправомерното заплащане на висока цена на тока на ВЕИ-та, които нямат това право, предоговарянето с американските централи. Това са също така злоупотребите, които констатирахме към момента и предстои да бъдат изложени в доклада. Едва тогава, ако това не е достатъчно, може да се отива към повишаване на цената, което съм убеден, че не е нужно”, подчерта Валери Симеонов.

Водещи новини

Още новини