Дончева намекна за любовна афера между Плевнелиев и Ангелкова

Булфото
share

Решението да напусна БСП беше обмисляно няколко години. Сергей Станишев има право да не понася авторитетите. Ние имаме пълна несъвместимост в целите, идеалите и вижданията си.

Това каза пред камерите на Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Когато избраха Станишев за председател на БСП аз казах, че това е все едно да дадем ферари на любител шофьор. Още тогава предупредих какво ще стане с ферарито. От тогава датира неговата неприязън към мен, но това вече няма значение. Иван Костов беше последният министър-председател, който имаше визия за нещата. След него всички са манекени, които говорят разни неща. В Бойко Борисов не ми харесват много неща. Той обича много да реже лентички, даде прекалена свобода на Цветан Цветанов, една година беше заложник на ДПС и кръгът "Кой", в културата също допуска грешки и се подвежда по мегаломанските идеи на Божидар Димитров, каза още Дончева.

Най-много се дразня и притеснявам от безличните хора. Не мога да отлича никой от сегашните министри. Петър Москов, защото се говори много за здравната министри. Лиляна Павлова е стара пушка. Николина Ангелкова също не мога да я разбера. Едно време носеше чантите на Филип Димитров. Нямам идея как Росен Плевнелиев я издигна за министър. Явно му е влязла под кожата по някакъв друг начин, но не искам да гадая сега. Това е несериозно отношение към политиката, категорична беше тя.

Властта не ме изкушава. Не е задължително да съм президент или премиер. Вътрешното министерство въобще не ме изкушава. Хората се пренаситиха от ченгеджийски номера. Мога да бъда полезна в изпълнителната власт. Например, като министър на културата, разкри Дончева.

Водещи новини

Още новини