Местан: Страната ни пострада тежко от езика на омразата (видео)

Булфото
share

ДПС изрази своята политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват светлина в тунела на езика на омразата, заяви от парламентарната трибуна лидерът на движението Лютви Местан.

Единият идва от дясно със законодателната инициатива на Методи Андреев  и група народни представители, а другият идва от лявото с предложенията на народния представител Георги Кадиев, съобщи Местан.

Едната от тези инициативи е предложението на Кадиев за промяна в Изборния кодекс, с която се дава възможност за предизборна агитация и на майчин език при осигурен превод.

Другата искана законодателна промяна от страна на Методи Андреев е за промени в Наказателния кодекс, с които да отпадне давността на престъпленията на тоталитарния режим.

"Изразявам своя респект и от името на ПГ на ДПС изразяваме силното си очакване, че останалите народни представители извън носителите ще узреят до необходимостта да подкрепят инициативите", каза лидерът на Движението.

"Ние ще подкрепим и двете законодателни инициативи и смята, че приемането им ще бъде важен знак, важен щрих от европейския образ на България, защото страната ни пострада тежко, особено от езика на омразата през последните месеци", каза още Лютви Местан.

Водещи новини

Още новини