Всички депутати от РБ подписали законопроекта за изменение на Конституцията

Булфото
share

Всички народни представители от Реформаторския блок /РБ/ подписаха законопроекта за изменение на Конституцията. Това каза депутатът от РБ Атанас Атанасов пред журналисти в парламента.

Според него вече са събрани около 100 подписа, като изискването е да има минимум 60. По думите му изчакват, защото някои от парламентарните групи все още умуват дали да се подпишат под законопроекта. Той допълни, че са го подписали от Патриотичния фронт.

Атанасов посочи, че законопроектът може всеки един момент да бъде внесен. Процедурата започна, каза той и допълни, че следва съставяне на конституционна комисия, приемане на правила за работа на тази комисия. Той отбеляза, че съдебната реформа е основен приоритет на РБ. Ще участваме много активно в работата и на конституционната комисия с допълнителни предложения, поясни той.

Атанасов заяви, че включените в законопроекта текстове ги удовлетворяват, но имат и допълнителни предложения, които ще направят впоследствие. Той призова опозиционните формации да се включат в работата на комисията, да направят своите предложения и в крайна сметка да се търси консенсус. Според мен до края на годината можем да имаме приета промяна в Конституцията, каза Атанасов в отговор на репортерски въпрос. Депутатът допълни, че не е толкова важен периодът, а е важно промяната да се случи.

Водещи новини

Още новини