Ген. Атанасов: ДАНС е прикривала следите на парите от КТБ

  • 18 ноември 2014 18:37

  • 3676
  • 5
Ген. Атанасов: ДАНС е прикривала следите на парите от КТБ
©

Секторът за сигурност има нужда от много сериозни законови промени. Мястото за обсъждане на тези промени е парламентът и аз бих могъл да бъдат полезен там. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Реформаторския блок и бивш директор на Националната служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Той обяви, че е готов да поеме поста председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, ако бъде избран.

Ген. Атанасов съобщи още, че ще внесе законопроект за създаването на обща служба за сигурност - Държавна агенция за разузнаване (ДАР). В нея президентът ще може лично да участва и да получава информация наравно с председателя на Народното събрание и премиера. Това са трите институции, които имат най-голяма нужда от тази информация, обясни той.

По думите му задължително трябва да се възстанови конкурсното начало в йерархичното израстване в структурите на МВР, отменено от кабинета "Орешарски".

Ген. Атанасов заяви, че ще поиска да бъде разследвано как е действала Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) по казуса "КТБ". Превантивно са били освободени двама оперативни служители на средно ниво. Явно е имало подготовка за оправдаване на провала и прикриване на следите. На тях се приписва отговорността за проспиването на изчезването на парите. Убеден съм, че пътят на парите може да бъде проследен, просто трябва да има воля, подчерта той.

По думите му разногласията в Реформаторския блок нямат отношение към управляващата коалиция. Става въпрос за чисто вътрешнопартиен спор за насрочване на един конгрес. Не мога да си обясня поведението на ДБГ - може би искат да оспорят лидерството на фактическия лидер на Реформаторския блок Радан Кънев, каза още ген. Атанасов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3676 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
уточнение

2014.11.29 | 18:28

5
Ген. Атанасов: ДАНС е прикривала следите на парите от КТБ..........................ama kavi w koi dvob`eta gi skriha de

2014.11.29 | 18:27

4
За какво ни тази ДАНС тя не прави нищо което да озапти не само мафиотите а наи вече богатите кито си правят каквото си пожелаят и са недосегаеми за какво ДАНС харчи народна пара тук са парите на бащите ни на маиките ни и нашите също те прикриват наи големите прстъпници работят кокошкарски и голяма работа свършили,хванали някоя отрепка и веднага на показ в медиите не искат да работят професионално еднакво към всички!
Българин

2014.11.29 | 18:27

3
Ако извадят назначените хора от ДПС от тази саруктура и МВР всичко ще се оправи. Просто ДПС води страната до анархия. Но водачът (шеф на мафията в България Доган) е извън закона. Защо..........
Велика България

2014.11.29 | 18:27

2
За изчезналите пари първо трябва да се подведат под съдебна отговорност тези, които си затваряха очите и позволиха парите да изчезнат. Това са Главния прокурор Цацаров, Управителя на БНБ - Иван Искров, Вътрешния министър - Цветлин Йовчев, Премиера Орешарски... А после следите ще отведат към Ахмед Доган, Сергей Станишев, българските мафиоти-олигарси, тайните служби и... КГБ! Там са парите на честните български вложители: КГБ!

2014.11.19 | 20:20

1
защо ли не се учудвам ? държава и мафия в едно

Добави коментар

Водещи новини