Москов: Няма да ставам кмет на София, папа на Рим или генерален секретар на НАТО

Булфото
share

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов категорично отрече слуховете, че ще се кандидатира за кмет на столицата на предстоящите местни избори. "Нямам намерение да ставам кмет на София, папа на Рим, генерален секретар на НАТО или нещо друго", каза той по време на редовния му отчет пред журналисти в здравното министерство.

На въпрос дали ПГ на ГЕРБ ще подкрепи неговата реформа, Москов каза, че никога не е имал съмнения по този въпрос. Здравният министър посочи, че зад изпълнението на управленската програмата на правителството стои твърдо мнозинство. "Докато не получа основателно съмнение, няма да кажа тежка дума", увери той.

Министърът обяви своя идея за спиране на злоупотребите с лекарства в болниците.

Москов призна, че идеята първоначално не е била посрещната радушно от неговите колеги. Той сподели, че екипът му го е обявил „за малко параноик, за нещо така странен човек". След като е направена работна група обаче, се е оказало, че "няма да е толкова параноично", допълни той.

Независимо че ще се проследяват харчовете за медикаменти, министърът бе категоричен, че ще сменя един по един директорите на болници, които злоупотребяват с тези харчове.

Водещи новини

Още новини