Москов: Ще търсим широка подкрепа за здравната реформа

  • 18 ноември 2014 11:46

  • 2142
  • 0
Москов: Ще търсим широка подкрепа за здравната реформа
©

Мнозинството стоящо зад правителството има ангажимента нивата на финансиране на НЗОК да не бъдат под нивата на финансирането за миналата година. Нямаме спор с останалите политически групи, че всички предложения, свързани със здравеопазването са разумни. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва от трибуната на Народното събрание.

Изказването му е в отговор на депутатът от ДПС д-р Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, който изрази опасения, че парите на гражданите се харчат неефективно.

Смисълът от пакета с мерки, които подготвяме е не да търсим нормативна база за увеличаване на тези разходи, а да започнем пътя на системата на здравеопазването към реформи. Моята позиция е свързана с тези цели, подчерта Москов.

Вече съм подготвил доклада за здравето на нацията, който е основополагащ документ. На този документ досега не сме обръщали внимание. Той е основополагащ за концепция за реформи в цялата система на здравеопазването. В него е посочено какво трябва да се промени. Финансирането трябва да е в следствие от влошеното здраве на нацията. Надявам се, че аргументите на мнозинството ще бъдат достатъчно ясни, за да получим подкрепата им.

По този пакет от мерки ще търся подкрепа, обяви министър Москов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини