В доболничната помощ трябва да се инвестира, обърна се Фандъкова към Москов

  • 13 ноември 2014 12:57

  • 2177
  • 1
В доболничната помощ трябва да се инвестира, обърна се Фандъкова към Москов
© Булфото

Доболничната помощ е сферата, в която трябва да се инвестира. Тя означава и превенция и ранна диагностика, по-малко тежки заболявания. Това каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при посещението си в 12-то ДКЦ в район „Люлин”, цитирана от Фокус.

„В ДКЦ 12 в район "Люлин” работят повече от 120 специалисти, 20 джипита, 80 лекари специалисти и допълнително рехабилитатори. В този най-голям на територията на София квартал – „Люлин”, в който живеят около 120 хил. души, може да се получава доболнична помощ“, посочи Фандъкова.

„Изразих притеснение от факта, че все още, въпреки обещанията на предишните министри Спешната помощ в София работи с по-малко екипи отколкото е щатът. В момента 18-20 са екипите на Спешна помощ, при щат за 30 екипи, а да не говорим за европейските стандарти, които изискват при минимална комплектовка – два пъти повече лекари“, добави още Фандъкова.

Тя очаква от новия здравен министър, който е бил добре запознат като общински съветник с проблемите в Спешната помощ в София, да предприеме бързи и спешни мерки и да се използват кабинетите, които по времето на управление на ГЕРБ са били разкрити в няколко ДКЦ-та, а не да стоят заключени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.11.13 | 21:28

1
GNUSNA DOLNA KURVA NA GERB

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини