ГЕРБ и медиите им целят междуетнически сблъсъци, предупреди Сидеров

Булфото
share

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов коментираха в предаването „Неделник“ по ТВ „Алфа“ антициганските протести.

В социалните мрежи много хора бяха подтиквани да се събират на демонстрация срещу циганската престъпност. Сидеров определи тези протести като мероприятие, чиято цел е да се възбудят конфликти между българи и цигани.

В тази връзка партийният председател обърна внимание на факта, че в ефирите на бТВ и Нова телевизия се появяват все повече материали за циганската престъпност, отбелязват от пресцентъра на партията му.

Той припомни, че когато АТАКА посочи този проблем беше нападана от същите тези медии.

Чуколов заяви, че прогерберски сайтове като сайта „Без цензура“ са отразявали протестите през 2013 г., финансирани от ГЕРБ и американски фондации, и са публикували материали срещу АТАКА. Сега този сайт продължава да публикува лъжи срещу АТАКА и всички останали партии, с изключение на ГЕРБ. По повод антициганския митинг от прогерберския „Без цензура“ призовават всички на бунт и „на оръжие“, изтъкна той.

„Никой друг не се осмеляваше да говори за циганска престъпност. Партия АТАКА посочи този проблем в България, след което понесе много съдебни дела и прокурорски проверки“, добави Чуколов.

Сидеров отбеляза, че от трибуната на НС Валери Симеонов нарича циганите „човекоподобни“, но срещу него няма нито нападки, нито въпроси. Лидерът на АТАКА беше категоричен, че по този начин Симеонов втвърдява електората на ДПС и провокира ескалация на напрежението между българи и цигани, което може да доведе до нежелани бунтове.

„Глобалният план, за който от АТАКА алармирахме, е да се създаде етнически конфликт, който ще оправдае оставането на частите на НАТО, които в момента са в България. Така те ще бъдат миротворците, които ще спасят България от този тежък конфликт, който готвят да направят“, добави още Чуколов. Затова и АТАКА се обърна с призив към членовете и симпатизантите си да не участват в антицигански прояви, защото се готвят провокации.

„АТАКА е отговорна партия и никога не сме призовавали към саморазправи, нито сме подхождали расистки към която и да е част от населението на България. Напротив, повтарял съм много пъти, че за мен това са български граждани и не ги деля. Когато имаме липса на държавата и отказ от правосъдие по определени престъпления, тогава нашата намеса е била на институционално ниво. Затова няма нищо неестествено в това, че именно АТАКА призовава да бъдем много бдителни и да не допускаме наши членове и симпатизанти да бъдат въвличани в подобни провокации“, категоричен бе Сидеров.

Той заключи, че ако една от целите на това мероприятие е България да бъде превърната в Косово и това да изисква наличието на войски, то другата е да се удари по АТАКА и тя да бъде посочена като участник и изпълнител в подобни сблъсъци.

Водещи новини

Още новини