ГЕРБ: Има кръгове, целящи да доведат страната до анархия

Булфото
share

Комисията по културата и медиите заявява институционална подкрепа към министъра на културата Вежди Рашидов. Това каза на брифинг в парламента председателят на комисията Полина Карастоянова. Заедно с нея бяха и заместник-председателите на комисията Борислав Миланов /РБ/ и Петър Кадиев /АБВ/, както и членът Красимир Велчев /ГЕРБ/.

"Бихме искали да изразим от името на всички колеги от Комисията по културата и медиите нашето уважение и институционална подкрепа към министъра на културата Вежди Рашидов", каза Карастоянова и допълни, че биха искали ясно да прозвучи тяхната оценка за изключителния успех, който България има с откриването на тракийската изложба в Лувъра и с концерта на хора "Йоан Кукузел" в катедралата "Нотр Дам дьо Пари". Според нея България е на световната културна сцена в главна роля и в този смисъл приносът и работата на Министерството на културата и на министър Вежди Рашидов са значителни. Полина Карастоянова отправи поздравление към всички творци и по повод на днешния Международен ден на книгата и авторското право.

Красимир Велчев каза, че заслугата на министъра на културата Вежди Рашидов за събитията в Париж е безспорна. Той посочи, че има кръгове в страната - фирми, бивши служби, които в последните години целят да уронят авторитета на възможно повече институции, както и на тези, които работят за тези институции, предаде БТА. Държава, в която институциите нямат авторитет, не е държава, следва анархия, заяви Велчев и допълни, че явно тези хора се нуждаят от това, защото "в условията на анархия те най-добре ще могат да се реализират и да постигнат своите цели за манипулиране и управление на държавата". Според него не е честно да се използват медиите за "толкова ниски цели и за уронване на реномето на хора, които са се доказали".

Водещи новини

Още новини