Кънев за преяждането с власт: Сами, като Одисей се вързахме за мачтата

share

Ситуацията с КТБ е водевилна. Най-важното е, че около година и половина се отричаше, че всички предприятия са в едни ръце. Всички казвахме, че България се разграбваше безобразно и знаехме, че се концентрира уникална власт. В същото време властта на Орешарски твърдеше, че КТБ е най-сигурната банка в държавата.Това каза депутатът от РБ Радан Кънев в предаването "Панорама" по БНТ.

Сега се доказва, че фирмите са били в едни ръце.

Гордея се, че с цената на много трудни компромиси постигнахме това, че ДАНС вече работи добре. Старото ръководство на службата носи цялата отговорност да не се разкрие аферата КТБ. Тук идва поредица от държавни органи, чиито ръководства още не са сменени, които  трябваше да се намесят, но не го направиха.

Ние от РБ непрекъснато искаме промяна. Една от големите грешки в миналото на дясното беше, че оставаше лъжите да се леят и ги подминаваше. Говоренето, че РБ преяжда с власт е скандално невярно, категоричен е Кънев.

Преди да правим партийни смени залагаме на принципа: "Седем пъти мери - един път режи". Нагла лъжа на хората, които са го правили преди, е обвинението за партийни чистки. Той се аргументира така: "В двете ключови министерства, които ръководим - здравеопазването и образованието не са правени чистки. И няма да го правим, защото това е грешка. Убеден съм, че там има много партийни кадри на БСП и ДПС, на които изобщо не им е там мястото".

Според думите на Кънев това ще е трудно. "Трябваше сами като Одисей да се вържем за мачтата. Ние приемаме закон, който да не ни изкушава да преяждаме с власт и дори ни държи на диета. В противен случай сме наясно, че ще бъдем подложени на артилерийски обстрел от обществото", убеден е Кънев.

Водещи новини

Още новини