Миков: Ще има вот на недоверие срещу правителството

share

ГЕРБ генерира постоянно недоверие. Очевидно е, че става въпрос за договорка зад гърба на хората. Реакцията на АБВ го доказва. Подаването на оставката на Георги Първанов е един фарс и хората го и усещат. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ.

Според него това, че се демонстрира неудовлетворение от политиката на правителството, а след това да показват подкрепа за кадровата смяна в МВР е пародийно поведение от страна на АБВ.

С тази смяна властта търси политическо уплътняване на висши функции. Смяната в МВР е част от овладяване на властта и осигуряване на политическа лоялност. Според Миков Лазаров и Писанчев не е трябвало да си тръгват. Тези които се назначават днес повдига големия въпрос за приемствеността. Премиерът сам призна, че е бил притиснат, за да направи тази смяна, категоричен е Миков.

Той посочи, че вътрешните фактори на влияние са сделките вътре в коалицията за постове, външните са действията в полза на други държави. Според него тегленето на такъв голям заем е доказателство за това.

Вот на недоверие ще има, но когато се натрупа по-голяма критичност в обществото. Бедността става все по-голяма и хората ще я усещат все повече, независимо за кого гласуват, отбеляза лидерът на БСП.

Миков коментира лаконично идеите на Мая Манолова и Кирил Добрев за създаването на мол на леви идеи, насочен към младите в БСП: "Всеки сам избира пътя си". При нас нещата са демократични и всеки сам определя действията си, увери той.

Водещи новини

Още новини