Мустафа Карадайъ: ДПС не е мафия (видео)

share

"Г-н Ахмед Доган е жив и здрав. Да благодарим на Всевишния за това. Всевишния още дълъг живот да му дава", каза в ефира на Нова телевизия Мустафа Карадайъ.

Припомняме ви, че той е човекът, който първи скочи да спаси пожизнения лидер на ДПС, когато той бе нападнат на конференция на партията от Октай Енимехмедов.

"Г-н Доган е интересен на медиите. Когато той беше в публичното пространство беше лош. Сега, когато го няма, пак е лош", добави той.

Карадайъ заяви, че не знае кой и кога го посещава. Той сподели само, че когато е нужно двамата се виждат.

Мустафа Карадайъ бе поканен в студиото на сутрешния блок "Здравей, България" да коментира речта на Лютви Местан в парламента.  "Ако внушението, че ДПС контролира и управлява системите за сигурност, те нямаше да бъдат в такова положение, щяха да бъдат в много по-добро състояние", каза Карадайь. Той предложи да се види автибиографията на Писанчев и после да се говори дали той е човек на ДПС.

Карадайь отново заяви категорично, че ДПС не е допускана никога в системите за сигурност в страната. "Коя е мафията ДПС? Коя е частта на ДПС в тези системи?", попита още той. "Тези, които искат и могат да управляват не са мафия", добави той и помоли Радан Кънев да се погледне в огледалото.

На въпрос дали ДПС продължава да има амбицията да е втора политическа сила в страната, Мустафа Карадайъ отговори, че Движението трябва да се цели да бъде първа политическа сила и се цели в това. "Всичко е въпрос на организация", добави той и напомни, че в партията са най-добрите експерти в страната. "На база политиката на ДПС, на база това, което върши ДПС е нормално тя да бъде първа политическа сила", добави Карадайъ.

Относно това дали ДПС се цели към ромите чрез исляма Мустафа Карадайъ заяви, че този въпрос трябва да се зададе към Муфтийството. "Ние приобщаваме с политика", каза той и добави, че дори и самата Ани Цолова може да бъде приобщена и да стане част от Движението.

Във връзка със запаления автомобил на Движението и посегателството над автомобила на Местан, Карадайъ каза, че виновникът за това е езикът на омразата, който дори вчера се е чул от най-високата трибуна.

Водещи новини

Още новини