Парламентът гласува оставката на Вучков?

Булфото
share

Очаква се днес Народното събрание да гласува оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. С гласуване в пленарната зала депутатите трябва да одобрят и номинираната за поста Румяна Бъчварова.

Точката обаче липсва в дневния ред и е възможно рокадите да останат за следващата сряда.

Вчера премиерът Бойко Борисов изненадващо дойде в парламента и предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да смени на поста министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

Борисов поиска и оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Номинациите за техни заместници все още не са ясни.

Парламентът ще продължи обсъждането на първо четене на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република  България, е записано в дневния ред, качен на сайта на Народното събрание. В рамките на парламентарния контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло  Калфин и министрите Владислав Горанов, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Христо Иванов, Тодор Танев, Петър Москов, Вежди  Рашидов, Десислава Танева, Теменужка Петкова, Лиляна Павлова и Красен Кралев.

Поради предварително поет ангажимент с международно участие в парламентарния контрол няма да вземе участие Бойко Борисов. Това е обяснено в дневния ред за провеждане на парламентарния контрол.

Министър-председателят ще посети парламента само, за да поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и директора на ДАНС Владимир Писанчев, за което вчера съобщи самият Борисов на страницата си във Фейсбук.


 

Водещи новини

Още новини