НС създаде анкетна комисия за КТБ

share

С 84 гласа "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува създаването на анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 година.

Временният орган ще бъде на пропорционален принцип и в него ще влизат представители на всички парламентарно представени формации. Персоналният състав на комисията обаче не беше избран.

По предложение на Цвета Караянчева от ГЕРБ и след прегласуване депутатите отложиха за другата седмица гласуването, защото все още нямали готови имена. Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт възрази с аргумента, че е важно да има такава комисия. Несериозно е, мотивира се той, да казвате, че не сте готови, защото дебатът се води две седмици. Най-малкото, това НС пое ангажимент да бъде избрана международна фирма, която да разследва паричните потоци от КТБ, посочи депутатът.

Колегата му от ПФ Слави Бинев очаква реални резултатите, а не хвърляне на прах в очите. Българският народ трябва да разбере истината, каза той.

Водещи новини

Още новини