БСП и "Атака" поискаха оставката на кабинета заради заема

share

Стотина членове и симпатизанти на БСП и "Атака" протестираха във Варна срещу намерението на правителството да изтегли заем от 16 милиарда лева. Те се събраха пред Областната управа. Чуваха се скандирания "Оставка".

"Това, което се случва в момента минава границите на всичко. Нямало е досега правителство през последните години, което да си позволява по такъв арогантен начин да се отнася към българската държава и към всеки един българин. За какво са тези 16 милиарда, за да се увеличат пенсиите ли, да се увеличат заплатите ли или да се развитие на икономиката. Искаме ли да влезем в поредната спирала на банковия банкрут на държавата ни. Започваме протести всеки ден", заяви градският лидер на социалистите Борислав Гуцанов.

Според Пламен Стоянов от ръководството на Областния съвет на БСП за 100 дни това правителство е дало ясни сигнали, че се готви за кражби. „Първо бяха пенсионните фондове, сега 16 милиарда лева заем, за да оправдаят връщането на 5 милиарда. Министърът на регионалното развитие се опитва да въведе тол плащания за пътищата, които са строени с наши и на родителите ни пари“, каза още той.

Водещи новини

Още новини