Калфин против да се намаляват парите на работещите пенсионери

Булфото
share

Според Ивайло Калфин не е добре да се намаляват парите на хората с ниски пенсии, които продължават да работят. Министърът на труда и социалната политика коментира пред журналисти предложението на работодатели за десет процента данък върху пенсията на хората, продължаващи да работят.

По думите му предложението все пак ще бъде обсъдено, но не трябва да пострадат хората с ниски доходи. Калфин допълни, че  България е единствената страна в Европа, в която пенсиите не се облагат нито на входа, нито на изхода.

В отговор на въпрос дали вече е имало разговори с премиера за великденските добавки, Калфин каза, че още не е имало такива,  всичко зависи от изпълнението на бюджета.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров коментира също предложението за данък върху пенсиите на работещите пенсионери. По думите му  при сегашния размер на пенсиите в България, това не е най-доброто решение. Това, което трябва да ни занимава, е как да направим пенсиите по-адекватни с цялата реформа и как да се намери формулата за устойчивост на пенсионната система, заяви той.

Водещи новини

Още новини