Пламен Димитров: Има мегдан за увеличаване на доходите

  • 02 февруари 2015 18:35

  • 2080
  • 5
Пламен Димитров: Има мегдан за увеличаване на доходите
©

Ако някой каже, че никога не си е купувал контрабандна стока, ще излъже. Бедността принуждава хората да си купуват такива стоки и това е разбираемо. Това също е някаква форма на протест.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на КНСБ Пламен Димитров. България е една от първите страни, която влезе в дефлация. Цяла Европа уверено върви към дефлация. Това на пръв поглед сваля цените и изглежда примамливо, но не е така. Вследствие на задълбочаването на дефлацията ще се стигне до стагнация в икономиката и съкращаване на работни места. Сега се радваме, че бензина е евтин, но след време може да нямаме пари да си купим този евтин бензин. Трябва да се вземат спешни мерки срещу дефлацията, категоричен беше Димитров.

Българската икономика произвежда два пъти повече, отколкото плаща. Като цяло, в икономиката има мегдан за увеличаване на доходите. Има сектори, които печелят от дефлацията. Това е банковият сектор. Пенсионерите са най-големите потребители. Те изхарчват всеки един лев, който имат и даже взимат назаем, за да могат да изкарат месеца. Те не спестяват. Всеки един лев увеличение на пенсията или добавка влиза в потреблението, поясни синдикалистът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2080 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.05.25 | 20:46

5
Сигурно и в Лондон има дефлация, защото там цените на хранителните продукти са по-ниски от тези в България !..

2015.02.03 | 18:58

4
тоя палячо що не вземе да разгледа ;кодекса на труда ; да види какво е подписал и с какво се е съгласил и тогава да бърбори врели-некипели

2015.02.03 | 18:58

3
Кого лъжеш бе тикво, на ден по сто пъти го слушаме това и само крадете. Уморихте бабите които ви вярваха боклук.

2015.02.03 | 18:58

2
Дефлация, като преди това има спекулативна инфлация ... Значи всичко си идва на мястото, просто ще се намали огромната печалба на алчните капиталисти ...
от всички работещи

2015.02.03 | 14:33

1
Tоя отдавна е на мегдана или майдана (майната си).

Добави коментар

Водещи новини