България е готова с параметрите на газовия хъб, обяви министър Петкова (видео)

share

България е готова с параметрите на газовия хъб. С него ще спечелим сигурност на газовите доставки и ще постигнем диверсификация.

Това обяви в сутрешния блок на БНТ енергийният министър Теменужка Петкова. Тя коментира днешното заседание в София на Групата на високо равнище за изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа, която ще работи по най-важните проекти за диверсификация на газовите доставки. България има една много добра газова инфраструктура. Налага се да построим допълнителни газопроводи и да реиновираме по-старите. За всичко това сме направили разчети и днес ще представим сметките пред нашите европейски партньори. Днес на форума ще представим и разгледаме всички мнения. Премиерът Бойко Борисов обсъди темата с Жан-Клод Юнкер, но сме готови да изслушаме всички мнения и предложения. Позицията на България остава непроменена по темата "Южен поток". Ние сме за неговото строителство при спазването на европейските закони и правила, категорична беше Петкова.

Проблемите с ЕРП-тата са идентични. Нашата проверка установи редица нарушение за двойните фактури. Всички потребители на Енерго-Про не получават сметка за ток, нито хартиена, нито електронна. Потребителите научават сумата, която трябва да платят, когато отидат на каса. Нашите действия имат превантивен характер, обясни министърът.

Водещи новини

Още новини