Приключи проверката на "Енерго-Про". Открити са куп нарушения

  • 06 февруари 2015 15:30

  • 2241
  • 1
Приключи проверката на "Енерго-Про". Открити са куп нарушения
©

Приключила е проверката на енерго-разпределителното дружество "Енерго-Про", предаде БНР.

Тя беше предприета заради получените от абонатите през януари две сметки за ток с един и същи срок за плащане.

Според министър Теменужка Петкова за констатираните нарушения Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да наложи санкции на дружеството.

Петкова посочи какви са установените нередности: "Констатирани са случаи, в които часовниците на електромерите не съответстват, има разлика между дневна и нощна тарифа с около половин час. Установен е един случай в град Шумен, в който разликата между дневна и нощна тарифа е близо четири часа. Другото, което установиха контролните органи е, че на практика се оказва така, че абонатите на "Енерго-Про" получават информация какви са техните сметки за плащане едва когато отидат на гишето и трябва да платят своите фактури, а иначе биха могли да се осведомят за тях по телефона и на интернет сайта на дружеството. Оказа се, че това, което може да се ползва като информация от интернет сайта на дружеството, е само за сведение на отчетения период. Всъщност няма възможност да се върне назад абонатът и да види какво е било неговото потребление назад във времето".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2241 1

Коментари 1

Добави коментар
КИРО - ел. инженер

2015.02.07 | 01:01

1
Пълни глупости на министъра ! Разликата на часовниците от около половин час няма почти никакво значение .Не е лошо министъра да отвори учебниците по електротехника и да почете малко. Тогава да прави такива изявления ! Далаверата е някъде на друго място. Истината скоро ще се разбере!!

Добави коментар

Водещи новини