Плевнелиев: Всеки инвеститор е важен, защото е част от пътя, по който сме поели

Булфото (архив)
share

Всеки инвеститор ни е важен – както малкият, така и големият, защото е част от пътя, по който сме поели.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на деветата церемония по връчването на годишните награди на Българската агенция за инвестиции „Инвеститор на годината“ за 2014 година, цитиран от „Фокус“.

Държавният глава връчи наградата на победителя в категория „Инвеститор на годината“ на „Девня Цимент“ АД.

„Няма нищо случайно в това, че на тази церемония присъстват толкова много министри, политици, народни представители и посланици на различни държави у нас“, продължи президентът.
„Не е случайно, защото политиците в България си дават сметка кой плаща данъци, кой създава работни места и перспектива за държавата ни. Това са инвеститорите и предприемачите у нас“, посочи Росен Плевнелиев.

Той обясни, че инвеститорите създават човешка перспектива и работни места. „Ние сме част от вашето голямо семейство, отдадени на амбицията да се развиваме бързо, с ясни приоритети и цели за постигане до 2020 година. Те са плод на пет правителства. Можем да обещаем, че ще получите както европейската подкрепа, така и национална. За мен е огромна чест да бъда с вас тук тази вечер“, допълни Росен Плевнелиев.

Държавният глава обясни, че в България се сторят пречиствателни станции, пътища, иновационни екосистеми, както и над 27 нови индустриални зони в страната. „Списъкът е много дълъг“, допълни Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини