Плевнелиев: Турските инвестиции са важни за България

  • 11 октомври 2012 13:04

  • 745
  • 1
Плевнелиев: Турските инвестиции са важни за България
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посрещна турската парламентарна делегация, водена от председателя на Великото национално събрание на Република Турция Джемил Чичек, предаде репортер на novini.bg.

В делегацията на Чичек са председателят на Групата за приятелство с България в турския парламент Мустафа Йозтюрк и народни представители.

Държавният глава заяви, че е изключително щастлив от посещението. Той изрази надежда срещата  да бъде успешна, защото това е в интерес на приятелските отношения и доброто сътрудничество между двете държави на ниво правителство. 

Стана също така ясно, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще и той ще посети през ноември Република Турция заедно с представители на българския бизнес и министри от кабинета на ГЕРБ. 

Държавният глава отбеляза, че турските инвестиции през 2011 година са с 30% повече от 2010 година.  Турция е на 19 - то място в листата на инвеститорите у нас.

"Турските инвестиции са защитени и затова работят активно българските институции", добави още Плевнелиев. Той поясни, че развитието на българо - турските бизнес отношения ще окаже влияние и изграждането на АМ "Марица" и жп линията Пловдив - Свиленград.

Последвайте канала на

Десислава Станева
745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кочо

2012.10.13 | 13:02

1
Какви инвестиции бе, байно ! Това е икономическо заробване!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини