Как се подава молба от отвъдното, г-н Зеленогорски, пита Местан (видео)

Булфото
share

Много странен е понятийният апарат на председателя на комисията по регионална политика. Ако един външен наблюдател, който не познава трагедията възродителен процес, няма да разбере за какво става въпрос. Г-н Зеленогорски, защо бягате от елементарни истини, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след прочитането на доклада от страна на Найденов Зеленогорски от трибуната на Народното събрание.

По думите на Местан първото изречение, което е трябвало да се чуе, е: „Колегите от ДПС предлагат да се преодолее едно тежко политическо наследство на възродителния процес“.

„Аз искам да попитам как принципът на доброволността и на свободното желание ще се прилагаха спрямо онези български граждани, които са починали по време на възродителния процес. Как се подава молба от отвъдното, г-н Зеленогорски, това е големият проблем, свързан със закона“, заяви лидерът на ДПС.

Отношението към законопроекта е критерий за демократичност на всяка една от партиите в Народното събрание и за демократичната зрялост на народните представители. Отношението към този законопроект е изражение на ценностното позициониране на партиите, обяви Местан

Можете ли с цинизъм за отхвърлите този законопроект, не се връщаме назад, за да търсим мъст. Има хиляди български граждани с невъзстановени имена, посочи още Местан във връзка със Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация.

Водещи новини

Още новини