Местан очаква "десант" на властта в Сърница

  • 19 март 2015 14:26

  • 1441
  • 5
Местан очаква "десант" на властта в Сърница
© Булфото

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в очаква утре "десант" на властта в Сърница, огласи сигнал за натиск върху жители на малка махала в региона. В този смисъл, посочи той пред журналисти в парламента, искам да предупредя опонентите, с които в неделя ще се явим на  балотаж в Сърница - не познавате родопчанина, той е горд човек, достатъчно зрял и отговорен, няма да се поддаде на натиск.

Призовавам утре, продължи лидерът на ДПС, този десант, който се очаква там, да не преминава границите на толерантния политически език. Той напомни призива на премиера министрите да не участват в изборите и обяви, че е любопитен да разбере дали и те са го чули.

За да аргументира твърдението си за натиск, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в показа пред медиите документ, получен днес, за един, по думите  му, "изключително груб, брутален натиск върху избирателите от Сърница", който напомнял "за ужасиите, които във времената назад изживявахме".

Жителите на село Селище, в което имало 5-6 души, и от много години черпят ток от трансформатор на местното горско стопанство, тъй като ЕРП-тата не са инвестирали в отделен трафопост, са получили предупреждение , че от 20 март т.г. /утре/ ще им бъде спряно захранването. В писмото директорът на поделението на горското стопанство инж. Велизар Чолаков ги  уведомява, че до 19 март следва да предприемат мерки да си осигурят захранване от ЕВН-Велинград или от друг доставчик.

Не знам дали г-н Борисов знае за този акт, ако не знае - да го чуе чрез вас, защото това е груб натиск върху избирателите, коментира Местан. И подчерта, че на първо място натискът е от горските служители. Изглежда тези хора /жителите на село Селище/ са извършили голямо престъпление спрямо властта, "уличени" са , че на първи тур са подкрепили кандидата на ДПС, коментира  лидерът на Движението. И отбеляза, че в селото има и човек с онкологично заболяване.

Местан имал информация, че между първия и втория тур на кметския вот на хората е казано още: "нека ДПС да ви даде  ток". Това е наказание, насочено срещу изразена свободна воля на българския гражданин. Ако някой иска да спечели изборите с такъв натиск, не знам дали това ще бъде победа на демокрацията или победа на мракобесието, обяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Това управление не включи община Сърница в бюджет 2015 с мотива, че не са проведени избори, припомни политикът като в  същото време отбеляза, че два дни преди първия кръг земеделският министър Десислава Танева е открила социалната  служба в Сърница.

Местан обяви, че ще изчака утре да получи информация докъде е стигнала властта "в своите пропагандни методи" и съобразно  това, като председател на либерална партия, ще реши дали и той да отиде в Сърница преди балотажа. Ако има елементи на брутален натиск, съм длъжен да изпълня политическата си отговорност и да успокоя гражданите, че в демократична България има механизми да се противопоставят на този натиск, обясни той.

Не е лошо въпросът за езика на омразата да бъде поставен и на заседание на КСНС, съгласи се лидерът на партията в отговор на  журналистическо предложение. Днес той не чул мнението на президента в обръщението му към Народното събрание по темата с езика на омразата.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в отново обяви, че не е съгласен да се въведе задължително гласуване на изборите. Според него единствената цел била да се намали тежестта на ДПС в политиката.

В изявлението на Росен Плевнелиев той е прочел опит на държавния глава да бъде медиатор между политическите сили и заяви, че неговата формация ще участва в диалога.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1441 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Стаматова

2015.03.20 | 22:38

5
При всички избори от 1993г насам, ДПС повдига въпроса за възродителния процес и иска извинение. Лошо е да сменяш насила името или вярата на някого. Ние, българите, най-добре знаем това. И ето, аз, една българка, се извинявам на мирните турци, които тогава се пострадали. Моля приемете извинението ми! А сега мисля, че премиера на Турция също трябва да се извини на целия български народ за проведения над него най-зверски геноцид. Да се извини пред разсечените утроби на българските жени и мъртвите им рожби. За изгорените живи българи в Батак, Перущица и Копривщица. Да се извини пред цяла Родопа планина, където който не е приемал турско име и исляма или е бил посечен, или дран жив и насилван, а оцелелите са наричани „помъчени” или помаци. Да се извини пред набучените на кол глави на дедите ни, на изпепелената българска земя и на населението ползвано като добитък. На еничарите, отвлечени силом от майките им и възпитавани в омраза към собствения си народ. Живеем на една земя и е грях да живеем в ненавист. А тая ненавист раздухвате вие – политиците. Нито българския народ, нито турския искат това. Вие, печелите от противопоставянето. Нека вече не живеем в 14 век, а в бъдещето. За това са нужни само две неща – ИЗВИНЕНИЕ И ПРОШКА. Извинете се!

2015.03.20 | 22:38

4
DPS-PRASKA GERB
Чул

2015.03.20 | 22:38

3
Защо ми се струва че вашата партия обикаля от къща на къща и ги върши тия мръсотий?
???

2015.03.20 | 22:38

2
Нагъл фес.
анад.|.ския мелез

2015.03.20 | 22:38

1
Нещастен ИДИОТ.За ужасите,които Българите са преживяли над 500 години геноцид!!!Ти си за разстрел копеле урудливо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини