Сидеров обвини Борисов в плагиатство (видео)

Булфото
share

Сидеров обвини премиера Бойко Борисов в плагиатство. Това стана по време на днешния парламентарен контрол.

Излизайки на трибуната, атакистът разкри реплика на Борисов от бизнес форум, провел се преди 20 дни. Там той е казал, че от България за изтекли 27 млрд. долара от чужди инвеститори.

Сидеров цитира изказването на премиера, който е заявил: „Ако имахме проблем с руски инвеститори, много лесно ще ги решим. Но какво да правим, ако тези инвеститори са от европейска държава или САЩ?“.

Последните по договор взимат 18% печалба, заяви Сидеров, който нападна министър-председателя с думите: „Нали веднага ще го извика Марси Рйис и ще му каже: „Ало, ти к'во пра'иш тука? Искаш ли да ти спретнем един Майдан?“ или „Ало, няма да има снимки с Меркел!““.

„Поздравявам го. Той е направил справка с тази книжка „Планът Сидеров“. Стр 8. от плана срещу колониалното робство, направена през 2013“, изтъкна Волен Сидеров.

„Ще дам някои други данни, които премиерът може да използва на следващите бизнес форуми“, продължи той.

„За периода 2008-2012 година българските банки са спечелели 4,293 млрд. лв от такси. И това и предишното правителство решиха да вземат заем от над 3 млрд. за да спасят една банка (КТБ, б.р.). И като добавим златодобива - „Всяка година от Челопеч се изнасят над 100 тона злато, на стойност 8 млрд. долара. Годишните приходи на „Орубис са 4 млрд. долара. Това се нарича колонизация – когато изпомпваш ресурсите на една държава, а населението живее 9-10 пъти по-мизерно от другите европейски държави“, категоричен бе Волен Сидеров.

Едно е да си наблюдател, коментатор и да казваш тези данни, а друго е да си премиер. Той, след като е осъзнал, че 27 млрд. долара за източени то България от чуждите инвеститори, какво ще направи, за да ги върне в България, недоумява лидерът на Атака.

Това правителство ще завърши като предишното, на мнение е той. „Премиерът дава вид, че върши някакви неща, но не върши нищо. Това е манипулация за българската публика. Да изгоним колониалистите, призова атакистът.

Изказването на Сидеров веднага предизвика негативни реакции. Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт обвини изпълняващият длъжността председател на Народното събрание, в случая Димитър Главчев, че е позволил на атакиста да си направи реклама на четивото пред националната телевизия, вместо излъчването веднага да бъде спряно.

Нямате никакво основание да ме обвинявате в това, защити се обаче Главчев.

Това не се продава, че да се прави реклама, включи се да зашити лидера си Десислав Чуколов от Атака.

Волен Сидеров отговори остро на случилото се: „Съжалявам, че трябва да дам лично обяснение на човек, който съм осъдил на последна инстанция за клевета. Тази зала не е място за разправи, трябва да има борба на идеи. Ние тук идея не видяхме от господина. Направете една програма, със злобни и махленски нападки не можете да правите политика и не можете така да се налагате в българското общество. Заради Вас има хора, които си късат членските книжки от вашата партия“.

Направих грешка, че ви дадох думата , г-н Байрактаров и видяхте снежната топка какво причини, завърши спора Димитър Главчев.

Водещи новини

Още новини