Миков: Правителството прокарва дясна политика с елементи на реваншизъм

Булфото
share

Все още не са изтекли стоте дни на правителството, но краткото време от началото на мандата доказа, че четворната дясно-националистическа коалиция прокарва дясна политика, включително с елементи на реваншизъм. Това каза председателят на БСП Михаил Миков в началото на първото за тази година заседание на Националния съвет на партията.

Той отбеляза, че първите сфери, към които управляващите са се ориентирали за овладяване, са контролните сфери - Сметната  палата и системата за сигурност с промените в Закона за МВР.

Президентът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев каза в отговор на журналистически въпрос за евентуално  партньорство с АБВ на местните избори, че това не е тема на деня. Важно е да има ясна позиция към управленската програма на  правителството, посочи той. По думите му тя е дясна, много периферно са засегнати най-основни въпроси на страната като  бедността, липсата на работа, икономическото развитие. Всички, които застават зад тази програма, се ангажират с дясна политика, отговорете си на другия въпрос по този начин, добави Станишев.

В дневния ред на пленума са политическите задачи на БСП и приоритетите на парламентарната група за новия политически  сезон, мерки за организационно укрепване на партията и свикване на заседание на 48-я Конгрес.

В началото на заседанието членовете на Националния съвет на БСП бяха поканени на премиерата на новия филм за Васил Левски на 16 февруари лично от актьора, изпълняващ ролята на Апостола - Веселин Плачков. Той съобщи, че на 18 февруари ще има прожекция  на лентата в Плевен, организирана от народния представител Васил Антонов.

Водещи новини

Още новини