Румен Петков: Местан се опитва да легитимира ДПС

share

Със заявените намерения за искане на вот на недоверие целта на Лютви Местан е да легитимира партията си. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Румен Петков от АБВ. Ако не успее да я легитимира, ДПС рискува не просто да изпадне в изолация, а да има и един много лош изборен резултат, добави той.

За първи път от много години парламентът има шанс да се концентрира върху проблеми, които са отлагани много години. При положение, че са минали месец и половина – два, да се тръгва да се иска оставка? Този стремеж днес да се самодокажем, не мисля, че е продуктивен и не мисля, че може да ни даде каквото и да е, заяви Петков.

Наближават местните избори, ДПС иска да завладее територията на опозиция, коментира бившият образователен министър Сергей Игнатов. Според Игнатов цитираните от ДПС думи на министър Москов са извадени от контекста.

Още не са изтекли 100-те дни толерантност към правителството. Обяснихме го това на ДПС, заяви Любен Дилов, обяснявайки мотивите, защо не са подкрепили Движението за вот на недоверие. Освен това, според Дилов, поведението на министъра не е символ за секторната политика. Реформаторите вдигат най-много шум за реформи, засега повече във „Фейсбук”, отколкото под формата на законопроекти. Но ние наистина очакваме някаква активност, по която да съдим, заяви Любен Дилов.



 

Водещи новини

Още новини