Бивш служебен министър: В момента фронтът в МВР е много оголен

Булфото
share

Бюджетът на МВР е силно орязан и отново ще бъдем свидетели на недофинансиране на този сектор и второ - останах изненадан неприятно, защото ние говорим много за това колко много хора работят в МВР, а пък нищо не правят, а се оказа, че истината е доста различна.  Последните две-три години са напуснали много хора, не са постъпили достатъчно и в момента фронтът е много оголен, каза в интервю за БНР бившият служебен министър на вътрешните работи ген. Чавдар Червенков по отношение на представената от министър Веселин Вучков реформа на МВР.

Според него прогнозите на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че новата реформа ще предизвика напускането на голяма част от служителите на МВР, са основателни: "Прав е, че в един момент би могло да се създаде известна психоза и настроения за напускане на министерството, което ще усложни още повече нещата".

По отношение на терористичния атентат в Париж и заплахите за България, ген. Червенков заяви: "Ние сме на пътя между Близкия изток и Европа, така че очевидно през териториите на нашата страна минават или се опитват да преминават най-различни елементи, някои от които носители на такива идеи".

Водещи новини

Още новини